• Prima pagină
  • Life Coaching
  • Despre mine
  • Contactează-mă

Femeie Împlinită

Traieste viata conform propriilor valori!

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER

Descarca gratuit eBook-ul "Schimba-ti gandurile, schimba-ti viata" si invata sa te vindeci de suferinta si frica

Datele sunt protejate de catre Aweber & Politica de Confidentialitate

in Diverse

Metode de a depăși fricile

“Dă piept cu cele mai mari frici ale tale. După aceea, ele nu vor mai avea forță, iar tu vei fi liber.” — Jim Morrison

Pornind de la acest citat, îmi doresc să abordez, de data aceasta, din altă perspectivă decât am făcut-o până acum,  frica/fricile care ne sabotează în viața personală și cea profesională. Temerile pe care le avem ne influențează nu doar alegerile pe care le facem în viața de zi cu zi, ci, trebuie să recunoaștem,  ele stau la baza succesului sau, mai bine spus, a insuccesului nostru.

În primul rând, să vedem cu ce se mănâncă “frica”! Începem de la crearea ei, în mintea  noastră. Cum se întâmplă asta?! Mai simplu decât ne-am imaginat.

Frica apare odată cu primul gând

 Este cunoscut faptul că orice gând, cât de mic ar fi el, ne influențează realitatea, în bine sau în  rău. Luăm un exemplu simplu, la îndemână: dacă ne e teamă că nu vom  găsi loc  de parcare și plecăm la drum cu gândul acesta, Universul are grijă să ne îndeplinească dorința: nu vom găsi loc de parcare,  mai mult ca sigur. Dacă ieșim din casă știind sigur că există un loc de parcare, chiar găsim acel loc de parcare, fără nici  un pic de efort. Și spunem că s-au aliniat planetele. Nicidecum! E gândul nostru, pozitiv sau negativ, trimis în Univers, însoțit de emoția noastră, pozitivă sau negativă și convingerea că acel lucru există așa cum credem noi.

Trebuie să ținem minte un lucru important: Universul nu negociază! Răspunde concret la ceea ce trimitem! Bun sau rău, gândul pe care îl avem, ne aduce si rezultatul pe măsură. Și asta pentru că gândurile noastre sunt cele mai puternice forme de energie.

În momentul în care emitem un gând, o idee îi dăm și forța pentru a se împlini. Fiecare gând dă o anumită stare organismului, așa zisa vibrație, despre care auzim tot mai des. În funcție de această vibrație, apar rezultatele bune sau mai puțin bune, în viața noastră.

Ce înseamnă a gândi pozitiv știm cu toții, dar încă nu suntem convinși, unii dintre noi, de efectele gândirii negative. Cele mai periculoase gânduri negative sunt cele legate de furie, de teamă, de îngrijorare. Obișnuiți fiind cu starea generală de negativitate, cu oamenii negativi care ne înconjoară, cu programele și tiparele provenite din familie pare dificil pentru unii dintre noi să iasă din acest circuit al gândurilor negre. Odată ce rulăm la nesfârșit gânduri și idei, presupuneri și concepții negative, nu facem decât să ne obișnuim cu ele. Devin, practic, un tipar, așa ne-am obișnuit și mergem înainte cu o astfel de gândire, aproape mecanic.

Gândirea negativă ajunge să facă parte din noi, iar odată cu ea, vin la pachet și evenimentele negative. Singuri producem un circuit al lucrurilor rele pe care nu poate nimeni să îl întrerupă. Nimeni din exteriorul nostru nu are puterea acestea. Și asta pentru că, mintea noastră, este singura care a generat lanțul slăbiciunilor și tot ea îl poate întrerupe. Asta înseamnă că suntem singurii care trebuie să ne identificăm programele și tipul gândurilor noastre și să schimbăm paradigma.

Teama poate fi depășită prin schimbarea gândurilor ȘI prin acțiune

NU ESTE SUFICIENT DOAR SĂ GÂNDIM POZITIV, ESTE ESENȚIAL SĂ ACȚIONĂM

Este inutil să așteptăm rezultate mai bune dacă facem lucrurile la fel. Luăm drept exemplu, un dependent de jocuri, să spunem. Este inutil să credem că el va renunța la dependența sa, doar spunând că se va schimba, în timp ce va urma aceeași rutină, de a juca. Pentru a -și schimba cu adevărat viața, e nevoie să afle de unde vine nevoia, să conștientizeze gândurile și să acționeze. Dacă el va spune și va crede că nu va reuși, nu va reuși, chiar dacă se abține pentru o perioadă de la jocuri. Dacă el va spune și va crede că va reuși, dar va continua să joace, nu va reuși. DACĂ EL VA SPUNE ȘI VA CREDE CĂ VA REUȘI, DAR VA ACȚIONA CONCRET ÎN ACEST SENS, VA REUȘI! (în acest caz, a acționa înseamnă a renunța la a juca).

Exact același lucru se întâmplă și la schimbarea modului de a gândi: de la negativ la pozitiv, de la gânduri care provoacă teamă la cele care dau avânt.

Ca urmare, prima și cea mai importantă metodă de a depăși frica/fricile este conștientizarea. Conștientizarea faptului că frica noastră pornește de la un gând. Un gând care dacă este  întărit prin concentrarea noastră asupra lui, ne poate determina realitatea. Dacă îmi trece prin cap că voi găsi un hoț la mine în casă, dar alung imediat gândul, nu se va întâmpla nimic. Dar dacă voi gândi zile în șir la această scenă, îmi voi imagina cum vine hoțul, cum pătrunde în locuință, ce anume fură, toate aceste gânduri vor genera automat o stare de teamă (vibrația) și mă voi trezi că peste o vreme, chiar se va întâmpla acest lucru.

Odată ce conștientizăm cât de importante sunt gândurile și că ele produc starea de teamă sau bucurie în ceea ce mă privește, înseamnă că sunt în măsură să schimb în bine felul meu de a privi lucrurile. Iar asta începe de la lucrurile simple, de cum mă trezesc și până adorm. Sunt propriul meu gardian și am grijă la gândurile care îmi dau târcoale, nu le las să poposească prea mult în mintea mea. Le conștientizez și imediat le schimb cu altele, mai bune. Mă străduiesc să văd partea bună a paharului, cu alte cuvinte. Nu trebuie să credeți, e suficient să testați!

Analizați-vă teama! Rațional, din poziția de observator!

Un aspect important în lupta cu propriile frici este conștientizarea a ce anume determină teama în viața noastră. Dacă suntem conștienți de acest lucru, putem lucra cu noi înșine. Un motiv  important declanșator de teamă este schimbarea! Orice ar însemna asta. De la schimbarea unui job, a unui soț, a unei locuințe, a unei afaceri, fie că e pe termen lung sau scurt, schimbarea vine la pachet cu teamă. Se activează toate fricile noastre, în special cele din copilărie, care zac ascunse în ungherele subconștientului, fără să fi știut că le avem. Ne e teamă să nu ratăm. Ne e teamă să nu dăm pasărea din mână pe cea de pe gard. Ne e teamă că alegem prost și vom suporta consecințe. Ne e teamă de necunoscut. Pentru  că am fost educați să ne fie teamă și am crescut, cei mai mulți dintre noi, că a fi în siguranță înseamnă să rămâi în starea în care te afli.

Odată ce analizăm motivul pentru care ne e teamă de schimbare, putem lua decizii mai ușor, Analiza înseamnă să stăm relaxați și să ne punem întrebări. Să luăm de exemplu, teama de a schimba locul de muncă. Ne punem întrebarea: Care este cel mai grav lucru care se poate întîmpla dacă îmi schimb jobul? Răspuns: Nu ne va plăcea cel nou. Și vom continua seria întrebărilor care este  cel mai grav lucru dacă…(dacă nu ne va plăcea cel nou, ce vom fazce?)vom ajunge la un moment dat să primim toate răspunsurile, neinfluențate de teamă și vom putea alege în consecință.

Teama se bazează pe experiențe din trecut, dar și pe educația din copilărie. Conștientizați că nu mai au de-a face cu omul nou care sunteți!

De cele mai multe ori, teama provine din experiențele avute în trecut sau mai rău, din experiențele altora. Dacă în trecut mi-am cumpărat un câine și mi-a fost greu să-l îngrijesc, acum îmi e teamă să îl cumpăr, deși mi-ar face plăcere să iau un suflet lângă mine. Faptul că în trecut nu erați pregătiți să aveți grijă de un suflet, aveați alt program, alte priorități, nu înseamnă că acum vă veți lovi de aceleași obstacole. Nu trebuie să facem analogii cu experiențe din trecut și să ne lăsăm  copleșiți de teamă atunci când vreți să luați decizii. Totul e dinamic în viața asta! Se schimbă conjunctura, oamenii, ne schimbăm noi și e necinstit să ne lăsăm influențați de teamă fără a analiza cu atenție motivele pentru care simțim astfel.

La fel de nocive pentru mersul înainte sunt fricile care ne macină privind experiențele altor persoane. Dacă unui individ i-a picat afacerea, acest lucru nu trebuie să ne împiedice pe noi să punem pe picioare propria afacere. Noi nu suntem acel individ, nu avem personalitatea lui, nu avem conjunctura similară și avem cu totul alte abilități, care ar putea să ne poarte spre succes. Este neproductiv pentru noi să ne privăm de anumite experiențe doar pentru că alții nu au beneficiat din plin de ele.

După conștientizare și analiză, o altă metodă de a depăși teama este acțiunea!

Odată ce faci primul pas, ce ți se mai poate întâmpla? Al doilea!

Acum știi că frica te copleșește când vrei să faci schimbări majore, că cel care se opune este creierul care îți aduce scenarii care îți declanșează teama, dar că nu e obligatoriu să se împlinească. Alungi toate scenariile create de mintea ta, scenarii care mențin vibrația fricii în organism și acționezi!

„Câştigi forţă, curaj şi încredere atunci când te opreşti şi-ţi priveşti frica în faţă. Trebuie să faci lucrurile pe care crezi că nu le poţi face.” Eleanor Roosevelt

 Tu ce metode folosești pentru a depăși fricile?

Mi-ar plăcea să aflu cum gestionezi tu frica, atunci când apare în viața ta.

Te rog să îmi lași un comentariu și să îmi spui.

Iar dacă simți că ai nevoie de mai multă susținere, îți ofer, din tot sufletul, niște resurse gratuite despre eliberarea de frici și creșterea încrederii în sine.

Le găsești pe link-ul de mai jos:

https://tula2.com/

Cu drag,

Andreea

Leave a Comment

« Frica în contextul pandemiei
Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică ? »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PRODUSE

Despre Andreea

Andreea Dumitru

  • Life coach
  • Pasionata de dezvoltarea personala
  • Sotie si mama de fetita
  • Misiunea mea in viata este sa ajut femeile sa isi schimbe viata in bine
  • Iubesc oamenii, natura, calatoriile
  • Studiez continuu si practic NLP, psihologia, gandirea pozitiva, meditatia

Citeste mai multe despre mine…

PROGRAMEAZA O SESIUNE DE COACHING GRATUITA

Vrei sa afli cum funcționează coachingul pentru tine?

Scrie-mi ce vrei sa schimbi în viața ta, iar eu te voi contacta pentru a stabili o sesiune gratuita

Te rog sa verifici adresa de e-mail, programarea a fost efectuata si o sa fi contactata in cel mai scurt timp!

Datele sunt protejate de catre Aweber & Politica de Confidentialitate

Cele mai citite articole

  • Cum Descopar Ce Imi Doresc Cu Adevarat?
  • Cum Sa Te Cunosti Pe Tine Insati – 4 Tehnici…
  • 3 Tehnici Pentru A-ti Stapani Mintea
  • Ce Inseamna Sa Fii O Femeie Puternica
  • Ce inseamna sa fii cu adevarat FEMEIE

Urmareste-ma si pe social media

  • Despre mine
  • Politica de confidentialitate
  • Contacteaza-ma
Blogul Femeie Implinita

Copyright © 2023 · Market theme by Restored 316